Lidmaatschap boot vaarschool
Praktijk zeilen

Lidmaatschap boot vaarschool

Regelmatig blijven zeilen in een groep van +/-10  gelijkgezinden zonder zelf een boot te hoeven aanschaffen. Enkel voor mensen met ervaring die Zeevaart KV2 succesvol hebben afgerond.

De opzet van het team:

De Vlaamse Vaarschool voorziet een Etap 34S voor het team op week- en weekenddagen die ingezet wordt voor dagtochten. Wanneer de boot niet gebruikt wordt door het team, worden er ook lessen ingepland op de boot door de Vlaamse Vaarschool. De boot wordt gereserveerd voor het team voor een bepaalde dag vanaf dat er 3 teamleden zich aanmelden voor die dag.
 
Het team bestaat uit een groep van +/- 12 personen die samen zeilen op een Etap 34S. Je leert van elkaars ervaringen en je kan op regelmatige basis zeilen voor Nieuwpoort. Er is een soort doorschuifsysteem binnen de groep waarbij iedereen de dagen die voor zichzelf lukken, moeten doorgeven en waar er dan ingepland wordt wie wanneer kan varen. Als de boot “vol” zit wordt er gekeken wie even een stapje opzij zet die dag. Er is in de kuip plaats voor een 5 à 6 tal personen (met meer valt te testen of dit mogelijk en/of comfortabel is).
Is er een dag een plekje "over" kan je eens een gezinslid (van zelfde domicillieadres) meenemen voor de meerprijs van 125€ p.p. 
 
Als team staan jullie ook in voor het onderhoud van de boot. Dit houdt volgende zaken in: jaarlijks schuren van het onderwaterschip, jaarlijks antifouling schilderen, jaarlijks onderhoud doen op de winchen, touwen afbinden, kleine herstellingen aan de boot, etc.
 

Periode lidmaatschap:

begin juni – midden oktober 2023

 

Toelatingsvoorwaarden:

Dit is absoluut geen beginner concept, de bedoeling is dat iedereen van het team minstens niveau Zeevaart (KV2) kan aantonen en verantwoordelijkheid als schipper van de boot kan nemen. Je moet dus zelfstandig, en in samenwerking met de andere opvarenden, de boot veilig kunnen uit- en invaren in de haven van Nieuwpoort.
 

Minimum verreisten:

  • Geslaagd in de cursus zeevaart  (of gelijkwaardig door uitgebreide ervaring)
  • Een algemeen stuurbrevet en SRC brevet bezitten
  • Positieve testvaart afleggen
  • Lid zijn van de club (115€/jaar)

Inschrijfgeld:

Je betaalt jaarlijks 1200€ inschrijfgeld voor het team + 115€ lidmaatschap aan de club (VYN). Het eerste jaar wordt er ook een waarborg van 300€ gevraagd voor schade aan de boot. Deze kan dienen als franchise bij schadegevallen.
Het lidmaatschap (115€) en de waarborg (300€) kan je storten op onze rekening: BE94 4741 0991 8114.
De waarborg krijg je terug wanneer je stopt als lid van het team. 
 
Inschrijven doe je op onze website, daar staat de prijs van 1304.35€, gezien je als lid automatisch 8% korting krijgt op alle cursussen van de school. Als je jouw lidnummer ingeeft op jouw profiel op onze website, wordt deze korting automatisch verrekend en betaal je 1200€. Ben je nog geen lid? 
Gelieve in dit geval het lidmaatschap document van de club (VYN) ingevuld per mail te bezorgen aan jens@vynieuwpoort.be. Een foto of scan van beide zijden van het document is afdoende. 
 

De prijs omvat:

- Gebruik van de boot op week- en weekenddagen: tot 5 bft bij NW-N-NO wind en tot 6 Bft voor de andere windrichtingen. 
- Commitment om bij te dragen aan het onderhoud van de boot. De materialen zelf (antifouling, wax, etc) worden telkens voorzien door de school zelf
- De casco verzekering van de boot en de verzekering L.O. van de opvarenden
 

In de prijs is niet inbegrepen: 

- Lidmaatschap VYN (115€)
- Waarborg van 300€
- Gebruik zeilpak en zwemvest op zeildagen
- Verbruik diesel
- Schade aan materiaal (niet veroorzaakt door slijtage)
- Verlies van materiaal 
- Meenemen van een gezinslid op een vaardag (+125€ p.p.), indien er nog plaats is aan boord.
- Meerdaagse tochten met de boot 
 
(dit is een niet-exhaustieve lijst)