Yachtschipper
Praktijk zeilen

Yachtschipper

De ultieme opleiding om zelfstandig te leren schipperen. Jouw skills worden gedurende een meerdaagse tocht (7dagen of meer) getest en bijgeschaafd! 

DE OPLEIDING TOT ZELFSTANDIG EN AUTONOOM SCHIPPER.

YACHTSCHIPPER ZEEVAART

Tijdens een 7 of 9-daagse tocht word je opgeleid tot een volwaardig schipper. Je zal verantwoordelijk zijn tijdens langere tochten. Je zal zowel bij dag als bij nacht zeilen. Een oversteek naar bv het Verenigd Koninkrijk hoort tot de mogelijkheden. Ook Frankrijk en Nederland (aanlopen van vreemde havens) zijn bestemmingen. Leiding geven, goed zeemanschap, praktisch gebruik van marifoon en navigatie, reisplanning, proviandering, chartervaart zijn onder andere belangrijke onderdelen. Je wordt schipper in alle aspecten. Deze tocht is een unieke en verrijkende ervaring voor de zeiler op zoek naar meer en tracht naar verdere bestemmingen. Je kan veilig en met kennis van zaken grotere tochten aan.

DEZE CURSUS KAN GELDEN ALS PRAKTIJKTEST

Tijdens de cursus is er de mogelijkheid om een praktijktest af te leggen voor het niveau yachtman: motor+zeil. Zo kan je zowel bijleren als een officiële test afleggen voor uw Yachtman brevet te kunnen behalen.