Over ons

De Vlaamse Vaarschool is een fusie van de Vlaamse Motorvaartschool en de Vlaamse Zeezeilschool. Meer dan 45 jaar opleidingsexpertise is dus samengevloeid in de Vlaamse Vaarschool en deze enorme ervaring willen we graag aan u doorgeven.

Hiervoor hebben we voor zowel de beginnende als de reeds meer ervaren motorbootvaarder of zeezeiler een prachtig en vooral nuttig les- en vervolmakingsaanbod. Dit wordt elk jaar geëvalueerd en waar nodig aangepast aan de huidige normen.

Contacteer ons

Vlaamse Vaarschool

Over ons

 • +15.000
  Opgeleide cursisten in de laatste 10jaar
 • +45
  Jaar ervaring
 • 8
  Boten in de vloot
 • +40
  Ervaren en geschoolde lesgevers
 • MAX 4
  cursisten aan boord = leertijd gegarandeerd

Onze medewerkers:

Jens Van Vlierberghe: Verantwoordelijke algemene werking
Dirk Keters: Communicatie en administratie Vlaamse Vaarschool
Guido Machiels: Voorzitter Vlaamse Vaarschool, coördinatie theorielessen
Fritz Buyl: opleiding instructeurs en pedagogische begeleiding:
Olivier Boey & Sebastien Ducatteeuw: Coördinatie praktijk
 

VTS GEDIPLOMEERDE INSTRUCTEURS:

Voor onze cursussen doen wij beroep op een 40-tal gemotiveerde lesgevers, allen gediplomeerd door de Vlaamse Trainersschool VTS.
Na strenge toelatingsvoorwaarden moeten zij slagen in theoretische en praktische proeven. Zij volgden een opleiding van 140 uur en liepen in onze school stage.  
Met regelmatige bijscholingen blijven onze lesgevers niet alleen op niveau, maar zijn ze ook op de hoogte van de meest recente evoluties zowel op zeiltechnisch als op pedagogisch gebied.

Onze vloot

Zeilboten:
2x Dufour 360: Imke + ..(tba)
First 35: Korneel
Etap 32S: Breydel
Archambault A31: Blauwvoet
J80: Juul
Motorboten:
Teaser 31: Lamme
Asso rib: Papegaai
Cap Camerat 625: Staf

Opleidingen

Theorie
vanaf €100,00 p.p.

Zelfstandig het vaarbewijs (beperkt en algemeen stuurbrevet) behalen via zelfstudie. De lessen zijn op elke moment beschikbaar en kunnen onbeperkt herbekeken worden.

Theorie
vanaf €135,00 p.p.

De opleiding ALGEMEEN STUURBREVET is de theoretische voorbereiding voor de examens BEPERKT en ALGEMEEN STUURBREVET ingericht door de FOD Mobiliteit en Vervoer. De cursus kan gevolgd worden in dagopleiding (3x  9u-18u) of in avondschool (8x 19u-22u30) of of via een interactieve online cursus (dag- en avondschool) over heel Vlaanderen.

Theorie
vanaf €155,00 p.p.

De snelste weg naar een brevet Yachtman! Deze cursus is het vervolg van de cursus Algemeen Stuurbrevet. Inschrijven kan enkel wanneer je de kennis van het algemeen stuurbrevet hebt.

Theorie
vanaf €155,00 p.p.

Leer zelfstandig een volledig vaartrip plannen. Opgelet: er wordt als basisniveau navigatie op niveau Yachtman verwacht!

Praktijk zeilen
vanaf €1.120,00 p.p.

Oefentocht met bestemming naargelang de meteo. Toegankelijk vanaf dat je het niveau KV2 succesvol hebt afgelegd.

Praktijk zeilen
vanaf € p.p.

Zeilen onder spinnaker of genakker is een kunst op zich. Tijdens deze cursus leer je de basistechniek voor het varen onder spi.

Praktijk zeilen
vanaf €35,00 p.p.

Praktische online workshop voor beginnende en ervaren wedstrijdzeilers over tactiek en strategie, onder de deskundige begeleiding van Olympische zeilers Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers. De online workshop is gespreid op 2 avonden van telkens 2u.
Data: 2 + 23 maart telkens van 19u30-21u30.

Praktijk zeilen
vanaf €318,00 p.p.

Een officiële test in functie van het behalen van uw Yachtman brevet. Hier doe je enkel een losse test en krijg je geen les.