Over ons

De Vlaamse Vaarschool is een fusie van de Vlaamse Motorvaartschool en de Vlaamse Zeezeilschool. Meer dan 45 jaar opleidingsexpertise is dus samengevloeid in de Vlaamse Vaarschool en deze enorme ervaring willen we graag aan u doorgeven.

Hiervoor hebben we voor zowel de beginnende als de reeds meer ervaren motorbootvaarder of zeezeiler een prachtig en vooral nuttig les- en vervolmakingsaanbod. Dit wordt elk jaar geëvalueerd en waar nodig aangepast aan de huidige normen.

Contacteer ons

Vlaamse Vaarschool

Over ons

 • +15.000
  Opgeleide cursisten
 • +45
  Jaar ervaring
 • 8
  Boten in de vloot
 • +40
  Ervaren en geschoolde lesgevers
 • MAX 4
  cursisten aan boord = leertijd gegarandeerd

Onze medewerkers:

Jens Van Vlierberghe: Verantwoordelijke algemene werking
Dirk Keters: Communicatie en administratie Vlaamse Vaarschool
Guido Machiels: Voorzitter Vlaamse Vaarschool, coördinatie theorielessen
Fritz Buyl: opleiding instructeurs en pedagogische begeleiding:
Olivier Boey & Sebastien Ducatteeuw: Coördinatie praktijk
 

VTS GEDIPLOMEERDE INSTRUCTEURS:

Voor onze cursussen doen wij beroep op een 40-tal gemotiveerde lesgevers, allen gediplomeerd door de Vlaamse Trainersschool VTS.
Na strenge toelatingsvoorwaarden moeten zij slagen in theoretische en praktische proeven. Zij volgden een opleiding van 140 uur en liepen in onze school stage.  
Met regelmatige bijscholingen blijven onze lesgevers niet alleen op niveau, maar zijn ze ook op de hoogte van de meest recente evoluties zowel op zeiltechnisch als op pedagogisch gebied.

Onze vloot

Zeilboten:
2x Dufour 360: Imke + ..(tba)
First 35: Korneel
Etap 32S: Breydel
Archambault A31: Blauwvoet
J80: Juul
Motorboten:
Teaser 31: Lamme
Asso rib: Papegaai
Cap Camerat 625: Staf

Opleidingen

Theorie
vanaf €135,00 p.p.

De opleiding ALGEMEEN STUURBREVET is de theoretische voorbereiding voor de examens BEPERKT en ALGEMEEN STUURBREVET ingericht door de FOD Mobiliteit en Vervoer. De cursus kan gevolgd worden in dagopleiding (3x  9u-18u) of in avondschool (8x 19u-22u30) of of via een interactieve online cursus (dag- en avondschool) over heel Vlaanderen.

Theorie
vanaf €155,00 p.p.

De snelste weg naar een brevet Yachtman! Deze cursus is het vervolg van de cursus Algemeen Stuurbrevet. Inschrijven kan enkel wanneer je de kennis van het algemeen stuurbrevet hebt.

Praktijk zeilen
vanaf €180,00 p.p.

Twee dagen kennis maken met het zeezeilen in de praktijk.
Deze initiatie is bedoeld voor iedereen die geen enkele ervaring heeft en kennis wenst te maken met het zeilen op zee met een kajuitzeiljacht. Een super leuke activiteit en belevenis!”

Praktijk Motorboot
vanaf €155,00 p.p.

Tijdens deze cursusdag leer je de basis stappen om met een motorboot te leren varen. Je kan ook een praktijktest voor algemeen stuurbrevet:motor afleggen dezelfde dag.

Praktijk Motorboot
vanaf €155,00 p.p.

Tijdens deze cursusdag leer je de basis stappen om met een motorboot te leren varen. Je kan ook een praktijktest voor algemeen stuurbrevet:motor afleggen dezelfde dag.

Praktijk Motorboot
vanaf €100,00 p.p.

Onzeker bij het aanmeren of vertrekken? In de cursus havenmanoeuvers schaaf je jouw skills bij.