Over ons

De Vlaamse Vaarschool is een fusie van de Vlaamse Motorvaartschool en de Vlaamse Zeezeilschool. Meer dan 45 jaar opleidingsexpertise is dus samengevloeid in de Vlaamse Vaarschool en deze enorme ervaring willen we graag aan u doorgeven.

Hiervoor hebben we voor zowel de beginnende als de reeds meer ervaren motorbootvaarder of zeezeiler een prachtig en vooral nuttig les- en vervolmakingsaanbod. Dit wordt elk jaar geëvalueerd en waar nodig aangepast aan de huidige normen.

Contacteer ons

Vlaamse Vaarschool

Over ons

 • +15.000
  Opgeleide cursisten in de laatste 10jaar
 • +45
  Jaar ervaring
 • 8
  Boten in de vloot
 • +40
  Ervaren en geschoolde lesgevers
 • MAX 4
  cursisten aan boord = leertijd gegarandeerd

Onze medewerkers:

Guido Machiels: Voorzitter Vlaamse Vaarschool / Coördinatie theorielessen
Dirk Keters: Coördinatie praktijklessen
Fritz Buyl: Opleiding instructeurs en pedagogische begeleiding
Maxim De Ridder: Communicatie en administratie
Willem Gijbels: Verantwoordelijke algemene werking
 
 

VTS GEDIPLOMEERDE INSTRUCTEURS:

Lesgevers Vlaamse Vaarschool

Voor onze cursussen doen wij beroep op een 40-tal gemotiveerde lesgevers, allen gediplomeerd door de Vlaamse Trainersschool VTS.
Na strenge toelatingsvoorwaarden moeten zij slagen in theoretische en praktische proeven. Zij volgden een opleiding van 140 uur en liepen in onze school stage.  
Met regelmatige bijscholingen blijven onze lesgevers niet alleen op niveau, maar zijn ze ook op de hoogte van de meest recente evoluties zowel op zeiltechnisch als op pedagogisch gebied.

Structuur van de opleiding Vlaamse Vaarschool

Onze vloot

Zeilboten:
Dufour 360: Emma **
First 35: Korneel
Bavaria 37: Pieter
Etap 32S: Breydel
Archambault A31: Blauwvoet
J80: Juul
J80 Jef
Etap 34S: Eva
Motorboten:
Teaser 31: Lamme
Asso rib: Papegaai
Cap Camerat 625: Staf

Opleidingen

Theorie
vanaf €100,00 p.p.

Zelfstandig het vaarbewijs (beperkt en algemeen stuurbrevet) behalen via zelfstudie. De lessen zijn op elke moment beschikbaar en kunnen onbeperkt herbekeken worden. Probeer gratis 8 lessen.

Theorie
vanaf €145,00 p.p.

Deze opleiding bereidt u perfect voor op het examen bij het BIPT. Na het slagen van het examen kan je met dit bedieningscertificaat bepaalde GMDSS radioapparatuur te gebruiken.

Theorie
vanaf €195,00 p.p.

De snelste weg naar een brevet Yachtman! Deze cursus is het vervolg van de cursus Algemeen Stuurbrevet. Inschrijven kan enkel wanneer je de kennis van het algemeen stuurbrevet hebt. We gaan dieper in alle aspecten van het varen en plannen.

Praktijk zeilen
vanaf €25,00 p.p.

Wens je jouw vriend/vriendin te verassen met een origineel cadeau? Koop dan een cadeaubon voor een cursus theorie of praktijk. De bon is voor alle opleidingen geldig! 

Praktijk zeilen
vanaf €180,00 p.p.

Ken je de basis zeiltechnieken na de cursus Kustvaart KV1 en mag het allemaal wat sportiever? Dan is de J80 de ideale boot voor jou om jouw zeiltechniek verder te verbeteren.

 

Praktijk zeilen
vanaf €105,00 p.p.

Een dagtocht onder begeleiding van een ervaren schipper. Ideaal om jezelf voor te bereiden op de huur van een schip. Deze zeildag is enkel voor mensen die minstens KV1 volledig behaald hebben.

Praktijk zeilen
vanaf € p.p.

Regelmatig blijven zeilen in een groep van +/-10  gelijkgezinden zonder zelf een boot te hoeven aanschaffen. Enkel voor mensen met ervaring die Zeevaart KV2 succesvol hebben afgerond.

Praktijk motor
vanaf €105,00 p.p.

Onzeker bij het aanmeren of vertrekken? In de cursus havenmanoeuvers schaaf je jouw skills bij voor de basis aanlegmaneuvers. Je kan ook een praktijktest voor algemeen stuurbrevet:motor afleggen dezelfde dag.

Praktijk zeilen
vanaf € p.p.

Zeilen onder spinnaker of genakker is een kunst op zich. Tijdens deze cursus leer je de basistechniek voor het varen onder spi.

Praktijk zeilen
vanaf €105,00 p.p.

Zeilen onder spinnaker of genakker is een kunst op zich. Tijdens deze cursus leer je de basistechniek voor het varen onder spi: hijsen, strijken en gijpen.

Praktijk motor
vanaf € p.p.

We leren je op een halve dag de basics van de werking van een buitenboordmotor. Ook de uitleg over hoe je zelf het onderhoud kan uitvoeren aan een buitenboordmotor komt aan bod in de praktijk op echte motoren.

Praktijk motor
vanaf €70,00 p.p.

We leren je op een halve dag de basics van de werking van een buitenboordmotor. Ook de uitleg over hoe je zelf het onderhoud kan uitvoeren aan een buitenboordmotor komt aan bod in de praktijk op echte motoren.