Praktijktest algemeen stuurbrevet: motor+zeil
Praktijk zeilen

Praktijktest algemeen stuurbrevet: motor+zeil

Een officiële test in functie van het behalen van uw algemeen en/of beperkt stuuurbrevet. Hier doe je enkel een losse test en krijg je geen les.

Praktijktest

Om uw vaarbewijs (algemeen en bepert stuurbrevet) te behalen dien je een praktijktest af te leggen. Je kan het brevet behalen voor motorboot of voor zeilen+motorboot.
Wens je enkel de test voor motorboot af te leggen?
Volg dan de opleiding motorboot in Gent of Nieuwpoort. In deze opleidingen zit les en evaluatie samen vervat. Na de opleiding krijg je een officïeel attest waarmee je, na slagen voor het theorie examen, uw vaarbewijs kan aanvragen bij een federatie naar uw keuze.
 

Praktisch:

De praktijktest Algemeen stuurbrevet motor en zeil wordt afgenomen op 1 dag. We starten om 9u15 en ronden af tegen 17u. Je legt de test af met 2 personen. 
Dit wil zeggen dat je elkaar zal moeten helpen (zeilen regelen, sturen, landvasten vastleggen) als crew wanneer de andere met de test bezig is.

Let op:
de praktijktest motor + zeil is voor maximum 2 deelnemers en kan pas doorgaan als er twee deelnemers zijn.

 

Inschrijvingsvoorwaarden:

Er wordt verwacht dat het beoogde niveau van de test er is. Deelnemen aan de test  zonder of met onvoldoende voorkennis leidt resoluut in onvoldoende. Naar analogie met onze cursussen is dit niveau kustvaart KV1.
 
Het scoreformulier en de eindcompetenties vind je hier (pagina 1 tem 3): https://leidraadyachtman.be/wp-content/uploads/2021/07/Scoreformulier-met-stoppers.pdf
Als je niet slaagt op een comptentie die hierboven in het rood staat, dan leidt dit integraal tot een onvoldoende.  Dit zijn de "stoppers".