Yachtschipper KV3
Praktijk zeilen

Yachtschipper KV3

De ultieme opleiding om zelfstandig te leren schipperen. Jouw skills worden gedurende een meerdaagse tocht (7dagen of meer) constant getest en bijgeschaafd! 

DE OPLEIDING TOT ZELFSTANDIG EN AUTONOOM SCHIPPER.

YACHTSCHIPPER ZEEVAART

Tijdens een 7 à 9-daagse tocht word je opgeleid tot een volwaardig schipper. Je zal verantwoordelijk zijn tijdens langere tochten. Je zal zowel bij dag als bij nacht zeilen. Een oversteek naar bv het Verenigd Koninkrijk hoort tot de mogelijkheden. Ook Frankrijk en Nederland (aanlopen van vreemde havens) zijn bestemmingen. Leiding geven, goed zeemanschap, praktisch gebruik van marifoon en navigatie, reisplanning, proviandering, chartervaart zijn onder andere belangrijke onderdelen. Je wordt schipper in alle aspecten. Deze tocht is een unieke en verrijkende ervaring voor de zeiler op zoek naar meer en tracht naar verdere bestemmingen. Je kan veilig en met kennis van zaken grotere tochten aan.

DEZE CURSUS KAN GELDEN ALS PRAKTIJKTEST

Tijdens de cursus is er de mogelijkheid om een praktijktest af te leggen voor het niveau yachtman: motor+zeil. Zo kan je zowel bijleren als een officiële test afleggen voor uw Yachtman brevet te kunnen behalen. De test moet afgenomen worden in Belgische wateren, dus voor 1 way tochten geldt deze mogelijkheid tot praktijktest niet (!).
 

Extra info over de 1 way tocht van Nieuwpoort naar de Solent area

Voor de 1 way tocht vanuit Nieuwpoort naar de Solent kan u hier alle info terugvinden: tocht mei '24  en tocht juli '24. Deze tocht gaat door op een privé boot, een Hallberg Rassy 43, met 2 lesgevers aan boord en max 3 deelnemersHier is geen praktijktest Yachtman mogelijk. Inschrijven = akkoord gaan met de algemene voorwaarden van Skyline Sailing